Tennis!

Har fått mina nya träningstider nu..
Måndag 17-18
Tisdag 18.30 - 19.30

Ganska bra tider..grupperna var ju lite mindre bra. Men det går nog att ordna.

Skönt att träningarna drar igång igen nu, kan behövas! hehe :p inte spelat nån tennis på hela sommaren! :O inte bra..men det ska bli ändring! japp
 

Nu ska jag cykla en halvtimma..


See ya

Pensionärer och ungdomar...

...går tydligen inte ihop. nej
Jag och mamma var och handlade på netto när en hel hjord med ungar intog affären. Ja, de var minst 30 stycken(!) och extremt högljudda! Bakom oss i kassan när vi skulle betala stod ett äldre par, säkert minst 70 år gamla. De stod och suckade och skakade på huvudet hela tiden och stirrade elakt på alla ungar. När de sedan kom fram till kassan sa de till kassörskan:
- Ni säljer inte öronproppar här? Om ni förstår vad jag menar...
Kassörskan skakade på huvudet och log lite generat. Den gamle mannen(läs: gubben) var inte glad.

Jag och mamma bara skrattade och tyckte att det var ytterst underhållande! haha :)

Lite film...

Tänkte att jag kunde visa vilka filmer jag lånade av brorsan igår..



1) Uptown Girls - Aldrig sett den, får väl se om den är bra :p
2) Åter till cold mountain - Braa film som jag såg för längesen, ville se den igen.
3) Mr and Mrs Smith - Har sett den hur många gånger som hellst men jag tröttnar helt enkelt inte. haha =)
4) Ciderhusreglerna - Älskar den filmen! vet inte varför men den är såå bra!
5) Catch me if you can - Har aldrig sett den men den verkar bra..


Nu ska jag och mamma ut och cykla...



Seee ya!


Halmstad!

Idag har jag och mammsen varit i Halmstad och hälsat på brorsan :) alltid trevligt. Gick en runda på stan men hittade inte så mkt :S , ville ju ha ett par jeans men jag tror att jag får beställa från hm-katalogen istället, de jeansen jag vill ha verkar ju inte finnas i affärerna. :/ . Men jag köpte iallfall 2 baslinnen och ett fint halsband.
Jag hittade två bh också. två! Jag som brukar ha så svårt att hitta såna, så hittar jag två bara sådär..när jag inte ens behöver nån heller :p hehe. Superbra att det var 25% procent också! det säger man inte nej till ;)




Fick med mig lite filmer hem från andy också, så nu har jag nåt att göra på kvällarna igen..:)



Nu ska jag äta lite..bilder kommer sen! Ska bara ladda min kamera först ;) . har saknat den faktiskt..men nu har jag laddaren så jag kan börja fota lite igen! Yes!

Världens bästa bröder !

bästa



Bakdag..

Idag bestämde jag och mamma att vi skulle ha en bakdag. Baka lite muffins och bröd och sånt..hittade ett bra recept på www.nlife.se så vi tänkte att vi skulle testa det.
Problemet var att vi inte hade någon youghurt hemma, så mamma tyckte att jag skulle till affären och köpa det. Nästa problem; det spöregnar ute! Men det skulle inte hindra mig, tänkte jag. Börjar leta bland alla mina skor men kommer fram till att jag inte har ett enda par vattentäta skor! Inte ens ett par gummistövlar! vad är detta!? Men iallafall, efter 10 minuters velande valde jag de jag trodde skulle vara mest vattentäta. Jag tog på mig mina skor och tog fram världens största paraply och gick ut. Efter 5 minuter hade mina skor läckt igenom och mina sockar var dyblöta. suck!
Jag tänkte att jag skulle ta en genväg för att fortare komma fram till affären. Det skulle jag inte gjort. Vägen jag skulle gå på var totalt översvämmad. Jag blev sur och gick en annan väg.
Hur kommer det sig nästan alla vägar blir swimmingpooler när det regnar? Väldigt irriterande. Fler brunnar tack!

Jaja. nu ska vi baka...
...vad gör man inte för lite muffins. haha ;p



Händelserik dag..

Gårdagen alltså..idag har jag legat i soffan heeeela dagen och kännt mig bakis. :S Varför?

Ja, det började väl vid 3 tiden, när jag och tre vänner satte oss i en bil och åkte till Jällstad. Malin hade tjatat som en galning att hon ville åka till t-shirt shopen som finns där men, inte helt oväntat, hittar hon ingen. Jag köper ingenting men Malin och Emelie hittar lite saker inne på lager 157.

Efter några timmar beger vi oss hemåt igen. Utmed vägen ser Malin en skyllt - [ Majs självplockning ]
Det verkar ju intressant tycker Emelie så hon svänger höger in mot en bondgård. Där blir vi lotsade ut på ett stort majsfält och vi får lära oss hur man plockar majs. Intressant..med oss hem hade vi 8 fina, självplockade majskolvar varav en hängde runt halsen på Sofie senare på kvällen.


- Det känns som att vi står mitt i ett japanskt krigsfält!

(Ja, ni kan ju gissa vem det var som sa det ;P )


Senare på kvällen åkte vi till Gislaved för att träffa Sofie en sissta gång innan hon åker till Kina. Först fastnade vi hos ellen dock, där samtalsämnet var jobb,jobb och jobb. Men det var trevligt ändå. Sen åkte vi till en pub där vi skulle träffa Sofie. Sofies kompis pappas band spelade.  En del folk, främst ungdomar eller pensionärer.

Det blev ett känslosamt avsked när vi skulle åka. Malin var inte långt från tårarna och inte heller Sofie..men hon flyttar ju inte föralltid, vi ses ju snart igen :)


Sedan skulle vi köra hem några lite folk från insparken. Lite bråk, lite tårar, lite skratt, lite skönsång...inte jättekul hela tiden kanske, några var aningen för fulla.

81633-77

En sak som var lite lustig var att vi innan vi åkte hem hade suttit och pratat lite om djur, rävar närmare bestämt. Ingen av oss hade sett någon räv i verkligheten, men på vägen hem fick vi se inte bara en, utan två livs levande rävar.



Ojdå..detta blev ett långt inlägg..längsta ever. Men nu ska jag tillbaka till soffan...


See ya!


Bit ihop..

Jag är jäääättetrött och seg och snuvig och jag tror att jag håller på att bli sjuk! :O Jag hade gärna gått och lagt mig nu och kollat på ännu ett avsnitt av lost men nej, om ca en timma ska jag åka till Gislaved, till nån konstig pub jag aldrig varit på innan. Inte för att festa -nej för det klarar inte mitt huvud av idag , utan för att träffa Sofie som snart iska väg till Kina. Hon ville att vi skulle komma dit, och självklart gör vi det :)


Sååå, det är bara att hoppa in i duschen och göra sig iordning.


See yaa


Powerwalk och ännu mera jobb...

Tog en promenad innan frukosten imorse. Har inte blivit så mycket med det på senaste tiden, vet inte riktigt varför, har väl blivit lite lat antar jag :p Jag var ju så himla duktig månaden innan vi åkte till bulgarien. Gick minst en halvtimma varje morgon -det är bra för att vara mig måste jag säga ;p

81633-76


Det hade kanske varit lättare att hålla sig till sina nya vanor om man hade haft nån att gå med. Nu har ju jag i och för sig en hund som behöver rastas, inte enligt henne dock. Hon åker hellre bil eller sitter i cykelkorgen. Tar man med henne ut på en promenad så dröjer det inte länge förns hon sätter sig ner på baken och vägrar gå längre. Sen får man bära henne resten av vägen. haha . Dumma hund :)




Ska iväg och jobba en stund nu..skönt att man inte är helt arbetslös så man har nått att göra på dagarna :)

Smart Jens!

Okej, nu blir det inga bilder på ett tag. Smart som jag är har jag lyckats glömma min laddare till kamerabatteriet hos Andy.

Bättre sent än aldrig...

Har kommer lite bilder från våran utekväll i halmstad =)

kollAGE

jobb...

yes! idag kan jag tjäna 500 spänn. wohoo..min plånbok känns väldigt tunn just nu så det behövs! :D



Idag börjar min lillebror gymnasiet. hoppas allt går bra och att han får en bra klass :) . Jag tror att jag var mer nervös än vad han var när han skulle till skolan idag, hehe . jaja, det går nog bra =)

Sushi!

Äntligen! nu har jag gjort det jag velat göra i flera veckor - Ätit sushi! . Det var inte så gott som jag trodde. Första tuggan var väl god, sen blev det lite mycket, men jäklans va mätt man blev...och jag åt inte ens upp allt, puuh! nä, det är väl inte direkt nått jag kommer att äta igen, men jag kan inte heller säga att jag tyckte att det var äckligt. haha. men jaja, nu är det gjort :p

Dvd-boxar I like !

Fick min box med Desperate Housewifes i tisdags och jag har redan kollat färdigt på alla avsnitt. Man kan ju bara inte slita sig från tv:n! Det måste vara en av de bättre serierna som går nu faktiskt..längtar tills jag kan köpa den andra säsongen! =)

På tal om dvd-boxar så köpte jag faktiskt ännu en idag. (A) Denna gången blev det första säsongen med LOST. Jag missade de första avsnitten när det sändes på tv så det ska bli kul att kolla på. Den var ganska billig med så jag var bara tvungen att slå till ;)

81633-74


Jag tror att jag har blivit lite beroende av dvd-boxar! Finns såå många jag skulle vilja köpa..men, det är ju inte billigt precis :S jaja, en given box jag ska köpa är iallafall andra säsongen av desperate housewives! :p

Fynda i mammas garderob..

Häromdagen gick jag igenom mammas kasse med gamla skärp hon hade när hon var ung. Jag hittade tre skärp som jag nog kommer få lite användning av. Billigt och bra ;) haha.


skärp


Lugg, inte lugg?

Jag har funderat ett tag på om jag ska klippa min lugg till snelugg
igen men jag kan inte riktigt bestämma mig. Trivs ganska bra med
luggen som den är nu men den känns lite tråkig :S Har också funderat
lite på att låta den växa ut helt kanske? Fast det skulle nog inte vara så snyggt.
Jaja, jag hittade iallafall lite roliga bilder på
aftonbladet.se.




Skulle nog aldrig kunna tänka mig att se ut såhär i håret, möjligtvis som den tredje bilden kanske, men de andra är nog ingenting för mig :p



Jag har för övrigt varit i Gislaved idag och lämnat in min router. Den har inte funkat på hela sommaren :S Är lite trött på att använda familjens dator hela tiden när jag har en egen, så nu jäklar ska vi få den att funka!


Vänner

Det finns inga riktiga vänner...

...jag har iallafall inga.





Jag känner mig så otroligt ensam.

Lager 157

Japp, idag har vi varit och shoppat. Jag, mamma, lillebror och Lina =) . Lillebror var inte billig idag alltså, skor, tröja, mössa köpte han. 1300 kronor gick det hela på. Jag var betydligt billigare. Köpte bara en piketröja och en t-shirt. 225 kronor gick det på, helt okej tycker jag. (bilder kommer)



Jag har världens bästa bror....


...och världens sötaste hund =)

Storstädning

Idag har jag gjort något som jag gör allt för sällan -storstäda mitt rum. Jag har dammat, dammsugit, rensat bort alla saker som låg och skräpade på mitt skrivbord, gjort ordning bland mina filmer, bäddat sängen, hängt in alla kläder i garderoben/slängt kläder i tvätten + lite till. Skönt att äntligen få lite ordning och reda på rummet. Men om några dagar borde det vara lika stökigt som innan jag städade, det brukar bli så. Men det lär ju iallafall ta ett tag innan dammråttorna hunnit bli lika stora som de jag hittade idag, usch! Men, just nu är rummet skinande rent och jag känner mig nöjd.

Min lillebror fick också något konstigt jag-måste-städa-mitt-rum-ryck idag så hans rum är också rent och snyggt. =)


Grattis!

Grattis Malin som klarade körkortsteorin igår! =)


Brödbak(igen) och filmkväll

Gårdagen började med en långpromenad med Lina i skogen. Trevligt, trots att samtalsämnet för dagen var politik, inte mitt favoritämne precis, men men :p .

På eftermiddagen var det dags att baka bröd(igen). Denna gången hos Lina. Hon hade hittat ett recept i en gammal hemkunskapsbok som hon ville testa. Problemet var att hon inte hade alla ingredienser hemma, så hon cyklade till affären. När vi sedan skulle börja insåg hon att hon bara hade ca hälften av alla ingredienser som behövdes, så det blev till att improvisera lite. Socker istället för sirap, mjöl istället för rågflingor o.s.v . Lina fick också för sig att hon skulle ha hallon i sitt bröd. Det var inte speciellt smart för degen blev, istället för jämn och lätt att jobba med, väldigt kletig! men bullarna blev faktiskt väldigt goda till slut, och det är ju det som är det viktiga :)




Senare på eftermiddagen bar det av mot gislaved, till Sofie närmare bestämt. Där väntade filmkväll med Ellen, Malin, Sofie. Kul att träffas lite nu, Sofie åker ju snart. OM TVÅ VECKOR! , herregud, det känns ganska overkligt att hon ska försvinna och vara borta i 6 månader :O inte kul. men men. Det var kul iallafall, kollade på Sorority Boys och Freaky Friday.

freaky fridaysoroity boys



Fick min dvd-box med Desperate Housewives igår! Jippiie..


Brödbak

Igår gjorde jag något som jag tänkt göra i flera veckor nu - baka bröd. Men inte ensam, (nejnej för det skulle nog inte gått bra) jag bjöd hit Lina. Alltid trevligare att vara två. Jag hade hittat ett recept på www.nlife.se som jag tyckte såg gott ut. Det var med blåbär och torkade aprikoser och detta bröd bakades inte på jäst, utan på bikarbonat.
Det blev ett väldigt gott bröd så det kan jag verkligen rekomendera. Gott och nyttigt ;)



Lillebror tyckte däremot inte att det smakade så väldigt gott, fast det kan ju ha berott på att han trodde att jag bakat en kaka och förväntade sig att det skulle smaka som sockerkaka, haha :)


Idag ska jag börja träna lite seriöst igen, har varit lite slapp i helgen tycker jag. Så nu ska jag sätta mig på träningscykeln en timma. pust!

Desperate Housewives

Denna serien har jag totalmissat fram tills för några veckor sedan när jag började kolla på repriserna. Som man så lätt gör när man börjar titta på en ny serie har jag fastnat. Så nu funderar jag på att beställa hem den första säsongen och ha ett litet Desperate Housewives maraton här hemma. Vädret tillåter ju det nu. Priset är ju också väldigt överkomligt, 199:- på Cdon.com

81633-58



Bilder från i lördags kommer inom kort.

Parteyy..

Nu har vi än en gång lyckats samla ihop gänget! Idag står tacos och uteliv i Halmstad på listan. Det ska bli mycket trevligt.

Sitter just nu i min kära brors lägenhet mitt i centrala halmstad och tittar på friidrott. Underbart skönt att komma hemifrån och bara vara. Har dragit på mig brorsans mjukiskläder och sitter här i soffan och myser. Ibland är det väldigt skönt att bara vara lite ensam.. men, om ungefär en och en halv timma kommer tjejerna och livar upp stämningen lite :D det är minst lika roligt det!


Nej nu ska jag gå och hämta brorsans tvätt...
see ya!

Min egna lilla sminkdocka

Efter att ha läst Tesans blogg, makemyday.webblogg.se,  i några veckor har hennes intresse för ögonskuggor smittat av sig lite på mig. Jag tycker att det är jättekul att mixa färger och variera sminkningarna lite men det är så svårt att göra på sig själv. Så nu har Lina ställt upp på att vara min sminkdocka =) .



Kan någon berätta för mig hur man gör länkar till andra sidor? Jag lyckas inte få det att funka :S

Fruktsallad

Jag har gått och blivit beroende. Fruktsallad, det måste ju vara det godaste som finns. Och inte nog med att det är nyttigt, det går att variera på alla möjliga sätt också. Det går bara inte tröttna på!
Min favoritblandning innehåller:

  • Äpple
  • Galiamelon
  • Vattenmelon
  • Päron
  • Russin
  • Vinbär

Om man sen nödvändigtvis vill ha något till frukten så hittade jag ett jättebra och gott tips på en blogg här på internet, kommer inte ihåg var men iallafall, man gör såhär:
Smula ner ett knäckebröd i stekpannan. Tillsätt en tesked honung och låt bryna lite. Supergott att strö över fruktsalladen! :)

fruktsallad

Sommarstaden nr1

Ja, ni kan ju gissa i vilken stad jag befunnit mig idag. Just det, Halmstad! Underbart väder, massa sol och inte ett moln på himlen. På förmiddagen blev det lite shopping, jag köpte mig en oversize t-shirt och leggings att ha under. Kommer bli hur snyggt som hellst! ;) . Sen köpte jag lite smink och ett armband. Var inte riktigt på shoppinghumör idag (underligt, jag som älskar att shoppa!) men jag är helnöjd med mina fynd.

Nya kläder

Efter shoppingen åt vi lunch på nudelbaren. Världens godaste kycklingwook! mums.. sen tog vi bussen ut till Östra stranden. Där solade vi och jag lyckades på något konstigt sätt spilla ut innehållet i en halv lokaflaska över mig (klant!). Detta lockade till sig en hel del getingar och det var inte speciellt trevligt.  Men utöver detta så har dagen varit väldigt lyckad. Tack Lina för sällskapet!


Ikväll ska vi krypa ner i soffan med en äppelpaj och 2 avsnytt av PrisonBreak.



Snabb äpplepaj med smuldeg

  • 3 tunt skivade stora röda äpplen
  • 1 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 1 1/2 dl fiberhavregryn eller
  • 100 g smör/rapsolja
  • 2-3 msk flytande honung
  • 2 msk malen kanel
  • finstrimlat skal från 1 citron
  • 2 msk kokos

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att skölja äpplen och skiva dem i tunna skivor. Bred ut äppelskivorna i en ugnsform. Strö över kanel och finstrimlat citronskal. Blanda sedan grovt rågmjöl med fiberhavregrynen, honung och rumsvarmt smör/rapsolja i en bunke. Krama i hop alltihop med händerna till en grynig massa så att det blir en riktig smuldeg. Lägg smuldegen över frukten i formen. Strö kokosen över alltihop. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Titta efter ca 20 minuter så att ytan får en fin färg.

Recept från
www.nlife.se



Ätstörningar?

Med min rubrik menar jag givetvis inte mig själv, utan alla andra idioter som av någon anledning avstår från att äta. Jag förstår inte hur det tänker!? De tror att de blir smala och vackra men resultatet blir verkligen det motsatta. De förstör sina kroppar och det hela kan faktiskt få en dödlig utgång i värsta fall. 

Äta bör man annars dör man!


Jag har faktiskt tagit tag i mitt liv och börjat övningsköra! (Ja,det är sant!)
Det går faktiskt ganska bra också, inga olyckor än inte.
Ska väl försöka ta tag i teorin snart också..men det känns inte så lockande just nu. usch


körkortsboken



Mina inköp

inköp

Det var så roligt att göra bildkollage så jag gjorde ett till :p denna gången med bilder på mina bulgarien inköp. Det var otroligt billigt därnere och jag köpte en hel del. Är supernöjd med allting! särskilt mina scarfs! =)

Bildkollage

fanny

Hittade ett häftigt program som man kan använda för att göra om bilder här på internet. Gjorde precis detta fina bildkollage på min lilla vovve :)

Borta bra men hemma bäst..

I tisdags kom jag hem från Bulgarien. Den här resan var nog den sjukaste jag varit med om. Allt har varit upp och ner. Det första dagarna var det värsta jag varit med om och jag trodde ingenting skulle kunna rädda våran semeste. Men sen, som en skänk från ovan, kom karlstadpojkarna med världens härligaste värmländska dialekt. Genast blev stämningen mycket bättre och allt såg ljusare ut.

Det är omöjligt att skriva och berätta om allt vi har varit med om, det skulle ta alldeles för lång tid, men om ni vill veta något är det bara att fråga..

Skriver mer sen....



Nu ska jag åka och hämta hem min kära bror. har saknat honom massa!



tjaaaaaa