Linsbiffar

Häromveckan testade jag ett nytt recept jag hittat på intenet. Vegetariska biffar, närmare bestämt linsbiffar. De blev faktiskt väldigt goda. Bra komplement till det vanliga, kött,fågel eller fisk.

Här kommer receptet:

Ingredienser

4 portioner

  • 1 gul lök
  • 1 medelstor potatis
  • 3 dl okokta röda linser
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • ströbröd
  • salt och vitpeppar efter smak

Tillagning

Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt linser och potatisen. Låt koka i 10 min. Riv under tiden löken grovt i en skål, stor nog att rymma alla ingredienser. Pressa i vitlöksklyftan i skålen. När linserna är färdigkokta, häll av dessa och potatisen i ett durkslag och tillsätt linserna till löken. Skölj potatisen i kallt vatten så att du kan riva den halvkokta potatisen grovt och tillsätta denna till de andra ingredienserna. Rör om blandningen så att den svalnar något och knäck i ägget och rör om. Salta och peppra och tillsätt så mycket ströbröd som behövs för att få en fast konsistens. Gör biffar av smeten, ca en cm tjocka och en dm i diameter och stek dessa på medelvärme i en stekpanna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback